Bandintervju: Sinking Midsection Sailors

En intervju med Sinking Midsection Sailors! De valde att svara varför sig på alla frågor. Varför? Ingen aning, det kanske är så dom rullar bara.

HEJ!

Ni spelar främst instrumentalmusik, hur kommer det sig?

Markus; Det blev så. När jag & Simon började jamma fram det första materialet, så var sång inget element vi saknade just då. Vi hade planer att lägga sång på i början, men den idén blev aldrig av. Vi tyckte musiken kunde tala för sig själv.

Julia; Låtarna är väldigt melodiösa och sång på låtarna skulle kännas överflödigt och fult.

Simon; När jag och Markus började spåna på låtarna till Sinking så kändes det mest naturligt att hålla dom instrumentala. Så då fick det bli så.

I er musik tycks höras spår av grupper som Hansson &Karlsson, Fläsket och Samla mfl. Influeras ni mycket av dessa klassiska proggband eller är det bara ett lyckligt sammanträffande?

Markus; Tackar för det. Bo Hansson är världens bästa musiker. Jag hörde ”Ur Trollkarlens hatt” när jag var 13år och har och lyssnar på den minst två gånger i veckan sedan dess.

Herr Karlsson spelar trummor som ingen annan, han och Max Roach är mina största inspirationer när det gäller trumslagare. Fläsket Brinner är inget jag lyssnat mycket på, men Samla har likt Bosse varit med mig sedan jag var 13år. Jag fick överta Samlas andra platta Måltid, eftersom vinylspelaren hade flyttat in till mig redan när jag var 11.

Julia; Jo men fan, jag har ju lyssnat litegrann på de nämnda banden men inte hysteriskt mycket liksom. Det är nog både lyckligt sammanträffande och lyckligt medvetande.

Simon; Ja det är klart att man blir/är inspirerad av dessa band. Och kul att ni tycker att det finns likheter. Men det är något vi först och främst inte tänker på så mycket. Vi bara spelar och det är den här musiken som blir resultatet.

Vad har ni på gång just nu och vart hoppas ni att er besättning kommer ta er i framtiden?

Markus; Gig på Ransta nästa, sen helgen efter åker vi och giggar på Smedsbofestivalen. Annars repar inför inspelning. Vi kommer börja inspelningarna av vår första skiva i september.

Julia; Till sensommaren ska vi börja spela in en fullängdare vilket kommer bli så jävla kul att äntligen kunna ha något att ta i liksom.

Simon; Våra planer för tillfället är att ha lite gig varstans för att sedan fokusera på en skiva. Att spela musik är ju kanon. Så förhoppningsvis så går det väl ok för skivan så man kan fortsätta med det.

Vilken av era låtar tycker ni representerar er bäst?
 ”Vips så var vi i Fyrisån”. Den har blivit lite av en theme-song”
Vad ska bli roligast med att spela på Ranstafestivalen i år?

Markus; Spela musik är det jag älskar att göra och att göra det framför publik gör det hela ännu bättre.

Julia; Så kul för att det är en så jävla schyst festival, så mysigt liksom.

Simon; Jag har hört mycket trevligt om Ranstafestivalen av vänner och jag har själv aldrig vart där. Så jag tror det blir det som blir roligast. Och spela såklart!

Vad betyder progg för er? 

Markus; Samla Mammas Manna. Det är det första bandet som jag fick höra som spelade progg.

Julia; Progg ligger mig nära hjärtat, den intressantaste genren, PERIOD! 

Simon; Progg har vart väldigt stort i min uppväxt faktiskt. Men det har fallit tillbaka lite på senare år då det finns så mycket musik! De första jag upptäckte var Made in Sweden med Jojje Wadenius och skivan Ja dä ä dä med Pugh!. Och efter det hittade man ju Bo Hansson och blev lite smått besatt. Haha

Lämna en kommentar

Under festivalen 2015, Intervjuer med banden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s